THEMA

ECONOMIE EN POLITIEK

Volg de laatste fiscale ontwikkelingen met nieuwsberichten over bijvoorbeeld de staatssecretaris en lees economisch nieuws en actualiteiten.

Flitsboetes niet meer inbaar vanwege Brexit

De Brexitkosten zijn al bijna hoger dan de totale bijdrage aan de EU-begroting van de Britten sinds 1973. Daar komt nog een financiële tegenvaller bij. Flitsboetes van buitenlanders zijn niet meer inbaar. Het was tot 1 januari nog mogelijk om tijden...

Is het (weer) tijd voor een miljonairstaks?

De rijksten werden tijdens de coronapandemie rijker terwijl overheden de klappen opvingen. Wereldwijd leeft daardoor het idee van een ‘miljonairstaks’ weer op.

Schulden ouders toeslagenaffaire geschrapt

De overheid heeft de openstaande schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire geschrapt. Zij hoeven overheidsinstanties niet meer terug te betalen.

Gedupeerden toeslagenaffaire doen aangifte

Twintig gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben aangifte gedaan tegen vijf (oud-) bewindslieden. Volgens hun advocaat zijn de bewindslieden schuldig aan ambtsmisdrijf.

Geen strafrechtelijk onderzoek naar Belastingdienst

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de Belastingdienst. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. Er is na een zorgvuldige beoordeling van de feiten geen sprake van een strafrechtelijke verdenking volgens het OM. Afgelopen mei deden staatss...
BeheerderEconomie en politiek