THEMA

ECONOMIE EN POLITIEK

Volg de laatste fiscale ontwikkelingen met nieuwsberichten over bijvoorbeeld de staatssecretaris en lees economisch nieuws en actualiteiten.

Kabinet besluit definitief dividendbelasting niet af te schaffen

Het kabinet heeft definitief besloten de dividendbelasting niet af te schaffen. Dat zei premier Mark Rutte maandag na het coalitieoverleg. Tegen de maatregel was veel verzet en werd onhoudbaar nadat Unilever aangaf dat de afschaffing er niet voor zor...

Regeringspartijen zoeken alternatieven voor afschaffen dividendbelasting

De regeringspartijen hebben vooruitgang geboekt bij het zoeken naar alternatieven voor de afschaffing van dividendbelasting, maar geven aan dat het nog wel even gaat duren voordat er een nieuw plan ligt.

Renske Leijten (SP): “Belastingsysteem biedt mogelijkheden tot belastingontwijking”

“We hebben een belastingsysteem opgetuigd waarin er altijd nieuwe wegen te vinden zijn om zo min mogelijk belasting te betalen”, stelt Renske Leijten, Tweede Kamerlid en verantwoordelijk voor onder andere de portefeuille Financiën bij SP, in ges...

MKB-Nederland: vrijgekomen geld dividendbelasting moet naar ondernemers

Als de afschaffing van de dividendbelasting van tafel gaat, wil MKB Nederland dat het geld dat daarmee vrijkomt wordt benut om de lasten voor ondernemers omlaag te brengen.

Huishoudens betalen na verkiezingen vaak meer belasting dan voorgespiegeld

Huishoudens moeten na verkiezingen steevast meer belasting betalen dan politieke partijen in hun verkiezingsprogramma's voorspiegelen. Bedrijven komen er financieel juist iets gunstiger uit.
BeheerderEconomie en politiek