THEMA

FISCUS ZETTE MEER TOESLAGEN TEN ONRECHTE STOP

De Belastingdienst heeft vaker toeslagen ten onrechte stopgezet dan tot nu toe gedacht. De fiscus is niet alleen bij het Eindhovense gastouderbureau Dadim buiten zijn boekje gegaan, blijkt uit de rechtszaak bij de rechtbank Rotterdam van een andere gedupeerde ouder.

Mogelijk duizenden

De langslepende kinderopvangtoeslag-affaire is nog groter dan staatssecretaris Snel eerder aan de kamer meldde. De fiscus blijkt mogelijk bij duizenden ouders ten onrechte de toeslag te hebben stop gezet en teruggevorderd. Tot nu toe waren ruim driehonderd gevallen bekend.

De ouder blijkt betrokken in een een fraudezaak van een speciaal fraudeteam van de Belastingdienst. Dit combiteam aanpak facilitators (CAF) stond de afgelopen periode al centraal tijdens de politieke ophef over de affaire van het gastouderbureau in Eindhoven.

Opvallend

Een hoge ambtenaar van de fiscus gaf tijdens de zitting toe dat de dienst ook in deze onrechtmatig heeft gehandeld. Opvallend omdat Snel vorige week in een kamer debat nog zei dat hij geen signalen had dat er meer zaken zijn misgegaan. “Ik kan niet het aantal signalen tellen dat ik niet heb”, aldus een geïrriteerde Snel afgelopen donderdag.

De fiscus zou intussen hebben "geleerd" van die affaire en kwam de gedupeerde vlak voor de rechtszaak tegemoet. Afgelopen vrijdag kreeg de ouder pas een herziening toegestuurd. Tijdens de zitting bleek dat de fiscus tegen de eerdere beloften van Snel in, nog altijd stukken achter te houden voor de rechter.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post