THEMA

KABINET MET GEMEENTEN IN GESPREK OVER CONTANT BETALEN

Het kabinet vindt het net als de Tweede Kamer geen goede ontwikkeling dat bij steeds meer gemeenten aan de balie alleen nog met PIN kan worden betaald. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken gaat hierover met de gemeenten in gesprek.

Ouderen

Met name oudere burgers willen in het stadhuis of gemeentehuis graag contant betalen als zij een nieuw paspoort of rijbewijs nodig hebben. De Tweede Kamer vindt dat deze mensen contant moeten kunnen betalen, aangezien munten en bankbiljetten ook wettige betaalmiddelen zijn. Ook de Nationale ombudsman is deze mening toegedaan.

Veiligheid

In antwoord op Kamervragen zei minister Ollongren dat het al in minimaal twintig gemeenten niet meer mogelijk is om contant te betalen. Hiertoe zou vooral zijn besloten omwille van de veiligheid van baliemedewerkers.

Schuldsanering

Ollongren vindt ook dat contant betalen gewoon mogelijk moet blijven en wil daarom met gemeenten en publieke instellingen in gesprek over de acceptatie van contant geld. De bewindsvrouw wees erop dat contant betalen belangrijk kan zijn voor mensen die in de schuldsanering zitten en moeten leren budgetteren.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post