THEMA

LIDL STOPT MET VERKOOP VAN TABAK EN SIGARETTEN

Lidl heeft als eerste supermarktketen in Nederland aangekondigd op termijn te stoppen met de verkoop van tabak en sigaretten. De Duitse keten is van plan om de verkoop van rookwaren uiterlijk in 2022 volledig te staken.

Niet rendabel

Lidl ziet in Nederland een trend richting een rookvrije samenleving. De supermarktketen kan dit ook zien aan de verkoopcijfers van rookwaren, die in de afgelopen jaren sterk zijn teruggelopen. Hierdoor is verkoop van tabak en sigaretten niet meer rendabel.

Ontmoedigen

De supermarktketen is zelf ook wel debet aan de teruglopende verkoopcijfers, want Lidl nam in de afgelopen jaren meerdere maatregelen om de verkoop van sigaretten te ontmoedigen. In 2017 verdwenen de rookwaren in alle filialen uit het zicht. Lidl gaat de verkoop in de komende jaren gefaseerd afbouwen en over vier jaar moet in de winkels van Lidl geen sigaret meer te verkrijgen zijn.

Enkele procenten

Lidl is wel de eerste supermarktketen die stopt met de verkoop van tabaksproducten, maar niet de eerste winkelketen die dit besluit neemt. Begin dit jaar besloot A.S. Watson op termijn te stoppen met de verkoop van rookwaren bij haar dochterondernemingen Kruidvat en Trekpleister, ook al kost dat het bedrijf enkele procenten van de omzet.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post