THEMA

MILJONAIRS MIGREREN NAAR LANDEN MET LAGERE BELASTINGHEFFING

In 2018 verhuisden wereldwijd 108.000 miljonairs over de grens. Dat is 14 procent meer dan het jaar ervoor en dubbel zo veel als in 2013. Australië is het meest populaire land vanwege de veiligheid, niet heffen van inkomstenbelasting en sterke zakelijke banden met China, Japan en Zuid-Korea. De Verenigde Staten zijn de nummer twee op de lijst. Opvallend: Nederland staat als vermeend belastingparadijs niet in het rijtje. Dat schrijft RTL Nieuws op basis van een onderzoek van een Afrikaans onderzoeksbureau.

Hoge belastingen schrikken af

De minst populaire landen voor miljonairs zijn China, Rusland, India, Turkije en Frankrijk. Die laatste is vermoedelijk niet populair vanwege de hoge belastingen. Zo ligt de erfbelasting rond de 40 procent. Hoewel ook in China de laatste jaren flink belasting wordt ingehouden, is dit niet de enige reden dat welvarende Chinezen naar het buitenland vertrekken. Ook goede opleidingen elders zijn hiervoor de reden.

Investeringsprogramma’s

Volgens Knight Frank, een makelaarsbureau dat in veertig landen werkt, gaat er jaarlijks 2 miljard dollar om in het aantrekken van welgestelde burgers aan de hand van nationale investeringsprogramma’s. Zij verwachten dat zo’n 26 procent van de miljonairs wereldwijd het aankomende jaar zal migreren, waarvan de meesten uit Rusland.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post