THEMA

NIEUWE DIRECTEUREN-GENERAAL VOOR BELASTINGDIENST

De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van directeuren-generaal voor de Belastingdienst, Douane en Toeslagen bij het ministerie van Financiën. De voordrachten zijn gedaan door minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De benoemingen liepen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Directeur-generaal Belastingdienst

Drs. Peter Smink wordt directeur-generaal Belastingdienst. De afgelopen jaren had hij verschillende functies bij energiebedrijf Nuon en moederbedrijf Vattenfall. Bij Nuon Energy was hij onder meer Chief Executive Officer en Chief Financial Officer. Daarvoor werkte hij bij KPN en PwC. Zijn benoeming gaat in op 1 juni 2020.

Directeur-generaal Douane

Mr. Nanette van Schelven wordt directeur-generaal Douane. Van Schelven was sinds 2018 werkzaam als algemeen directeur Douane. Daarvoor was ze waarnemend hoofddirecteur en directeur Juridische Zaken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst en plaatsvervangend directeur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Haar benoeming gaat in op 25 mei 2020.

Directeur-generaal Toeslagen

Ditte Hak MBA wordt met ingang van 1 augustus directeur-generaal Toeslagen. Hak is nu werkzaam als directeur Operations bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis, dat onderdeel is van Achmea, en lid van de raad van toezicht van Stichting Geldfit Nederland. Daarvoor was ze interim-directeur Klantcontact bij Zilveren Kruis en had ze verschillende managementfuncties bij Achmea.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post