THEMA

OLAF SLEIJPEN VOORGEDRAGEN ALS DIRECTEUR DE NEDERLANDSCHE BANK

Prof. dr. Olaf Sleijpen is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is momenteel divisiedirecteur bij DNB en wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de portefeuille Monetaire Zaken. De benoeming gaat in per 1 februari en geldt voor de duur van 7 jaar.

Negen jaar

Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB heeft minister Hoekstra van Financiën Sleijpen voorgedragen voor benoeming bij koninklijk besluit. Sleijpen neemt de portefeuille waar voor Job Swank, die wegens langdurige ziekte sinds juni vorig jaar zijn functie als directielid niet kan uitoefenen.

Sleijpen (1970), divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars (2018 – heden) bij DNB en hoogleraar Europees economisch beleid aan de Universiteit Maastricht, heeft een lange staat van dienst binnen de financiële sector. Zowel publiek als privaat bekleedde hij verschillende managementfuncties, waarvan de laatste negen jaar als divisiedirecteur bij DNB.

Uitzondering op de Wet normering topinkomens

Daarvoor had hij managementfuncties bij pensioenuitvoerder APG en pensioenfonds ABP. Tussen 2001 en 2004 was Sleijpen adviseur van Wim Duisenberg bij de Europese Centrale Bank. Sleijpen studeerde economie aan de Universiteit Maastricht, en promoveerde in de macro-economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De raad van commissarissen van DNB heeft verzocht om een uitzondering op de Wet normering topinkomens (WNT). De ministers van Financiën en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben, na behandeling in de ministerraad, besloten dit verzoek te honoreren vanwege de benodigde kennis en ervaring waarover Sleijpen beschikt.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post