THEMA

SCHULDEN OUDERS TOESLAGENAFFAIRE GESCHRAPT

De overheid heeft de openstaande schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire geschrapt. Zij hoeven overheidsinstanties niet meer te betalen.

Schuldeisers

Demissionair staatsecretaris van Financiën, Alexandra van Huffelen, maakte bekend dat de gedupeerden van de toeslagenaffaire hun schulden bij overheidsinstanties niet meer hoeven te betalen. Het demissionaire kabinet wil daarmee voorkomen dat de ouders het grootste deel van hun vergoeding, beginnend bij € 30.000, door schuldeisers opgeëist zien wordt. Schulden bij publieke instellingen zoals het CAK, UWV, de Sociale Verzekeringsbank en gemeenten zijn opgeheven. Van Huffelen roept ook private schuldeisers hetzelfde te doen en is daar nog over in gesprek, zo schrijft het FD.

Belastingdienst

Vorige week zei de Belastingdienst nog de schulden niet kwijt te willen schelden. Omdat duizenden ouders in zware financiële problemen kwamen toen zij door de jacht van de fiscus onterecht als fraudeurs werden bestempeld, werd dit bericht met verontwaardiging ontvangen. Na de val van het kabinet vorige week, en de belofte van Rutte om alles eraan te doen om de ouders te helpen, heeft nu ook de Belastingdienst en dienst Toeslagen de schulden uiteindelijk besloten weg te strepen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post