THEMA

WENDING UNILEVER ZET AFSCHAFFEN DIVIDENDBELASTING OP SCHERP

Unilever ziet af van het plan om zijn hoofdkantoor in Londen samen te voegen met dat in Rotterdam. Het bedrijf geeft aan de steun te missen van een significante groep Britse aandeelhouders. Bestuursvoorzitter Paul Polman schuift de schuld in de schoenen van de Nederlandse politici die tegen afschaffing van de dividendbelasting zijn. Deze discussie zou voor de wending hebben gezorgd. Dat schrijft het FD.

Hoofdargument afschaffen dividendbelasting

De aankondiging van Unilever stelt het Nederlandse kabinet voor een probleem, aangezien de komst van Unilever het hoofdargument was om de dividendbelasting af te schaffen. Het voorstel is omstreden en roept grote weerstand op in de samenleving en in de Tweede Kamer, omdat het bijna 2 miljard euro per jaar kost.

Kabinet beraadt zich op zijn reactie

Het kabinet beraadt zich vandaag op zijn reactie op het besluit van Unilever. De oppositie eiste echter direct het intrekken van het dividendplan. Volgens de partijen valt het allerlaatste argument voor de afschaffing weg. Ook de PvdA en PVV vroegen meteen om ervan af te zien. De VVD geeft echter aan dat het afschaffen van de dividendbelasting niet alleen voor Unilever is. Volgens VVD’er Aukje de Vries spelen ook de Brexit, veranderingen in het Amerikaanse belastingregime en dreigende handelsoorlogen een rol.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post