THEMA

FNV WIL LASTENVERZWARING MULTINATIONALS

Vakbond FNV wil dat multinationals niet minder, maar juist meer belasting gaan betalen in Nederland. Met een 'sociaal alternatief', dat later deze week wordt gepresenteerd, keert de bond zich naar eigen zeggen tegen de steeds oneerlijkere verdeling van de welvaart.

Cadeautjes voor multinationals

Volgens de bond maken multinationals en aandeelhouders steeds meer winst, maar betalen ze steeds minder belasting. “Zolang dit kabinet liever cadeautjes aan multinationals uitdeelt, is er te weinig geld voor investeringen in onderwijs, zorg en politie. Wij roepen de regering op om de oorzaken van de problemen aan te pakken”, stelt FNV-bestuurderslid Zakaria Boufangacha.

Loonsverhoging

FNV wil bij cao-onderhandelingen gaan inzetten op een loonsverhoging van 5 procent. De bond maakt zich verder hard voor 1 miljoen extra vaste banen en hogere sociale standaarden plus een goed pensioen voor alle werkenden.

Handhaving dividendbelasting

Het kabinet heeft gisteren bekendgemaakt dat de afschaffing van de dividendbelasting niet doorgaat. Het vrijgekomen geld wordt wel teruggepompt in het bedrijfsleven en daarmee het vestigingsklimaat. Onder andere het hoge en lage Vpb-tarief worden verder verlaagd en er worden overgangsmaatregelen geïntroduceerd.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post