THEMA

GUCCI-EIGENAAR GAAT ITALIAANSE BELASTINGONTDUIKING VOOR €1,4 MILJARD SCHIKKEN

Luxewarenconcern Kering wil zijn conflict met de Italiaanse fiscus schikken. Het Franse bedrijf is bereid om tussen de 1,3 miljard euro en de 1,4 miljard euro te betalen om vermeende belastingontduiking door dochterbedrijf Gucci af te kopen. Het zou de grootste belastingschikking ooit zijn voor de Italiaanse belastingdienst. Dat schrijft het FD op basis van bericht van persbureau Reuters.

1 miljard euro ontdoken

Volgens de Italiaanse belastingdienst heeft Gucci tussen 2010 en 2016 voor meer dan 1 miljard aan belastingen ontdoken door bepaalde omzetten in Zwitserland te laten belasten in plaats van in Italië. Moederbedrijf Kering had tot dusver volgehouden dat het niets fout heeft gedaan.

Geen rente of boete

Door de kwestie te schikken hoeft Kering geen rente of boete voor late betaling voor zijn rekening te nemen. Volgens een van de bronnen zou de rekening anders nog ongeveer 500 miljoen euro hoger uit zijn gekomen. Kering en de Belastingdienst hebben zelf geen commentaar gegeven in de krant. Een definitief akkoord wordt naar verwachting begin mei getekend.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post