THEMA

UITSTEL VAN BETALING VOOR PAYROLLER ING

TCP Direct kwam vorige week in het nieuws omdat het Nederlandse onderdeel van de payroller de flexwerkers van ING niet meer kon betalen. De rechtbank in Amsterdam heeft uitstel van betaling verleend.

Cashflow

In een persbericht liet TCP solutions weten op zoek te zijn naar oplossingen voor de situatie, samen met curator Herman Kreikamp die is benoemd door de rechtbank. Met als doel de volledige uitbetaling van alle schuldeisers. Eigenaar Evert van der Weijden zegt in een toelichting het vooral als een mogelijk te zien om in een storm rust te creëren van daaruit een oplossing te zoeken, dat schrijft het FD.

De uitstel van betaling volgt nadat vorige week bekend werd dat honderden freelancers en kleine detacheringsbureaus hun facturen over de maand juni niet uitbetaald hadden gekregen door TCP. De eigenaar zei toen dat de problemen voortvloeien uit een hoog opgelopen conflict met een kredietverstrekker. Deze heeft alle banden verbroken en de kredietlijn bevroren. Daarbij wacht TCP nog op betaling van een grote klant. Met als gevolg druk op de cashflowpositie.

Garant

De schuldeisers waaronder de freelancers van ING krijgen in de loop van de week bericht van de bewindvoerder over hun vordering en het verdere verloop. ING wil vooralsnog niet zelf garant staan voor de achterstallige betalingen. Het zou bij sommige partijen om tienduizenden euro's gaan en in totaal op miljoenen aan onbetaalde rekeningen.

TCP is van origine een Brits bedrijf en is actief in elf Europese landen. Payrolling bedrijven als TCP nemen de administratie en juridische risico's rond de inhuur van personeel uit handen van opdrachtgevers. In sommige gevallen kan ook werving worden overgenomen, aldus het FD.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post