THEMA

ONLINE UITSTEL ERFBELASTING

Personen die uitstel willen aanvragen voor het doen van aangifte erfbelasting in 2020 kunnen gebruiken maken van het online formulier in Mijn Belastingdienst. Hier kan maximaal 5 maanden uitstel mee worden aangevraagd.

Voorwaarden

Het online formulier kan worden gebruikt als men aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het gaat om de aangifte erfbelasting 2020.
  • Men kreeg als erfgenaam een brief waarin staat dat aangifte erfbelasting gedaan moet worden.
  • Het is de eerste keer uitstel voor de aangifte erfbelasting van deze overledene.

Het uitstel geldt voor alle erfgenamen, op voorwaarde dat zij samen aangifte doen.

Erfgenamen die niet gezamenlijk aangifte erfbelasting doen moeten apart uitstel aanvragen. Daarvoor moet contact worden opgenomen met de BelastingTelefoon voor nabestaanden via 0800 - 235 83 54.

Uitstel in andere situaties

In situaties waarin meer tijd nodig is, voor de tweede keer uitstel wordt aangevraagd of voor een eerder jaar kan het formulier 'Aanvraag uitstel aangifte erfbelasting' worden gebruikt.

Formulier en machtigen

Gebruik van het online formulier in Mijn Belastingdienst zorgt voor een snellere afhandeling. De verwerking duurt langer als het uitstel vormvrij wordt aangevraagd. Ook geeft dit kans op fouten in overname.

De Belastingdienst werkt momenteel aan een mogelijkheid om het voor fiscaal dienstverleners mogelijk te maken om via machtiging te werken. Helaas kan op dit moment alleen de klant met zijn DigiD inloggen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?