THEMA

DRIE VERTROKKEN WERKNEMERS BELASTINGDIENST WEER IN DIENST

Medewerkers van de fiscus die eerder gebruik maakten van de vertrekregeling mogen weer in dienst treden. De veelbesproken riante vertrekregeling werd opgetuigd om van overtollig personeel af te komen. Inmiddels blijken drie oud-medewerkers die vertrokken met een vergoeding, weer te zijn aangenomen.

Inhuur of in dienst

Aan de hand van een WOB-verzoek heeft de fiscus een notitie van voormalig staatssecretaris Snel vrijgegeven. De notitie werd gemaakt omdat er onduidelijkheid bestond binnen de Belastingdienst over het beleid rondom terugkerende medewerkers. Zo bleek uit onderzoek dat drie oud-medewerkers waren ingehuurd tegen de regels in. ‘De inhuur is, voor zover nog bestaand, stopgezet.’

Oud-medewerkers mogen weer in dienst treden. Maar alleen wanneer ze voldoen aan een aantal voorwaarden die zijn gesteld in het Algemeen Rijksambtenarenreglement. Zo moet die ontvangen premie worden terugbetaald en moeten ze de meest geschikte kandidaat voor de functie zijn.

Rekenkundige periode

In het openbaar gemaakte document staat verder dat uit onderzoek is gebleken dat drie eerder vertrokken medewerkers (die gebruik maakten van de regeling) weer zijn aangesteld. Zij voldoen aan de gestelde eisen. Wie terugkeert binnen de rekenkundige periode waarom de vergoeding is gebaseerd moet het ontvangen bedrag terugbetalen. Die periode is minimaal vier en maximaal 24 maanden.

In totaal maakten meer dan vijfduizend medewerkers gebruik van de vertrekregeling. De regeling was goed voor een kostenpost van €700 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post