NIEUWS EN ACHTERGRONDEN

Ministeries en planbureau hebben geen inzicht in eigen CarbonTax-rekenmodel

Meerdere ministeries en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) maken gebruik van een rekenmodel, waardoor het ministerie van Financiën vorig jaar een half miljard euro misliep. Dit CarbonTax-model wordt gebruikt om in te schatten hoeveel elektris...

Kent u de bedrijfsrisico’s binnen uw kantoor? Let op want “een beetje dreiging bestaat niet”

Hoe kijkt u naar potentiële bedrijfsrisico's binnen uw kantoor? Nieuwe inzichten helpen u hierbij verder: neem dreigingen als basis en pas daarbij behorende onderzoekstechnieken toe. Lees hier hoe dat werkt.

Voor 2019 geen loonbelastingtabellen voor België, Aruba en Suriname

Sinds 1 januari 2019 hebben in principe alleen inwoners van Nederland recht op het belastingdeel van de algemene heffingskorting. Door belastingverdragen hebben inwoners van België, Aruba en Suriname hier echter ook recht op.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

25 mrt

FiscaalTotaal Financials

  • 12:00 - 12:30
  • Webinar
  • € 0,-

Onderzoek OESO: meerderheid wil dat rijken meer belasting gaan betalen

Meer dan de helft van de inwoners van 21 OESO-landen vindt dat de overheid de rijken meer belasting zou moeten laten betalen om daarmee de armen te ondersteunen.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

25 mrt

FiscaalTotaal Financials

  • 12:00 - 12:30
  • Webinar
  • € 0,-

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang twee keer per week gratis fiscaal nieuws van Nextens in uw mailbox.

Nibud: meer dan helft budget op aan vaste lasten

Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan de vaste lasten. Een huishouden met een modaal inkomen en een gemiddelde huur is net iets meer dan 55 procent van het netto inkomen aan de vaste lasten kwijt.

Raad van State noemt uitstel pensioenkortingen onverantwoord

De Raad van State is niet te spreken over het plan om pensioenkortingen uit te stellen. GroenLinks en 50Plus dienden vorig jaar ieder een wetsvoorstel in, waarin zij pleiten voor twee jaar uitstel.

Aangifte inkomstenbelasting 2018 zelfs voor eigenwoningexperts een uitdaging

Waar de slogan van de Belastingdienst “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” in het verleden nog wel eens van toepassing was, gaat deze voor de eigenwoningregeling al lange tijd niet meer op.

Nederland straks niet de enige met een CO2-taks

Vorige week kwam het kabinet met een verrassende wending: er komt toch een CO2-heffing. Tot onvrede van de industrie; zij vrezen voor een verslechtering van de internationale concurrentiepositie en banenverlies.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang twee keer per week gratis fiscaal nieuws van Nextens in uw mailbox.

CDA voorkomt stemming Eerste Kamer spoedreparatie fiscale eenheid

CDA-senator Marnix van Rij heeft de stemming in de Eerste Kamer over de spoedreparatie fiscale eenheid voorkomen. Het stond als hamerstuk op de agenda, maar Van Rij heeft nu eerst nog een aantal schriftelijke vragen gesteld aan Snel over de terugwerk...

Alle waterschappen heffen meer belasting vanwege investeringen

Alle 21 waterschappen zijn de afgelopen jaren meer belasting gaan heffen. Het gaat om een stijging van ruim 9 procent in vier jaar. De verwachte opbrengst voor 2019 is 2,9 miljard euro. De grootste reden voor deze stijging zijn de investeringen die d...

Menno Snel: “Kruislingse schenkingen om belasting te ontwijken ongewenst”

Het blad Arts en Auto publiceerde vorige maand de advertentie met de tekst: “Heeft u uw kind/familielid al belastingvrij geschonken voor de aankoop van een eigen woning en zou u dit nog een keer willen doen? Wij schenken uw kind/familielid en u de ...

Releaseplanning

jan

Adviestool

mrt

VPB 2018 (C biljet digitaal)

mrt

Accorderen KvK 2017-2018

apr

Adviesdocumenten

Thema's

BeheerderAuto