NIEUWS EN ACHTERGRONDEN

Onderzoek OESO: meerderheid wil dat rijken meer belasting gaan betalen

Meer dan de helft van de inwoners van 21 OESO-landen vindt dat de overheid de rijken meer belasting zou moeten laten betalen om daarmee de armen te ondersteunen.

Nibud: meer dan helft budget op aan vaste lasten

Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan de vaste lasten. Een huishouden met een modaal inkomen en een gemiddelde huur is net iets meer dan 55 procent van het netto inkomen aan de vaste lasten kwijt.

Raad van State noemt uitstel pensioenkortingen onverantwoord

De Raad van State is niet te spreken over het plan om pensioenkortingen uit te stellen. GroenLinks en 50Plus dienden vorig jaar ieder een wetsvoorstel in, waarin zij pleiten voor twee jaar uitstel.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

25 mrt

FiscaalTotaal Financials

  • 12:00 - 12:30
  • Webinar
  • € 0,-

Aangifte inkomstenbelasting 2018 zelfs voor eigenwoningexperts een uitdaging

Waar de slogan van de Belastingdienst “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” in het verleden nog wel eens van toepassing was, gaat deze voor de eigenwoningregeling al lange tijd niet meer op.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

25 mrt

FiscaalTotaal Financials

  • 12:00 - 12:30
  • Webinar
  • € 0,-

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang twee keer per week gratis fiscaal nieuws van Nextens in uw mailbox.

Nederland straks niet de enige met een CO2-taks

Vorige week kwam het kabinet met een verrassende wending: er komt toch een CO2-heffing. Tot onvrede van de industrie; zij vrezen voor een verslechtering van de internationale concurrentiepositie en banenverlies.

CDA voorkomt stemming Eerste Kamer spoedreparatie fiscale eenheid

CDA-senator Marnix van Rij heeft de stemming in de Eerste Kamer over de spoedreparatie fiscale eenheid voorkomen. Het stond als hamerstuk op de agenda, maar Van Rij heeft nu eerst nog een aantal schriftelijke vragen gesteld aan Snel over de terugwerk...

Alle waterschappen heffen meer belasting vanwege investeringen

Alle 21 waterschappen zijn de afgelopen jaren meer belasting gaan heffen. Het gaat om een stijging van ruim 9 procent in vier jaar. De verwachte opbrengst voor 2019 is 2,9 miljard euro. De grootste reden voor deze stijging zijn de investeringen die d...

Menno Snel: “Kruislingse schenkingen om belasting te ontwijken ongewenst”

Het blad Arts en Auto publiceerde vorige maand de advertentie met de tekst: “Heeft u uw kind/familielid al belastingvrij geschonken voor de aankoop van een eigen woning en zou u dit nog een keer willen doen? Wij schenken uw kind/familielid en u de ...

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang twee keer per week gratis fiscaal nieuws van Nextens in uw mailbox.

MKB-Nederland pleit voor minder rechten fiscus bij faillissement

Kleine en middelgrote bedrijven die die als schuldeiser betrokken raken bij een faillissement zien gemiddeld slechts 3 procent van hun vorderingen terug. Aandeelhouders met pandrecht en de fiscus krijgen veel meer.

Europese digitaks helemaal van tafel

De Europese Unie heeft de handdoek in de ring gegooid. Er komt geen Europese belasting voor internetbedrijven als Google en Facebook. De lidstaten worden het maar niet eens over de digitaks. De hoop is nu gevestigd op de Oeso om zo’n gezamenlijke b...

Rutte: ‘Energierekening burgers omlaag, CO2-heffing voor bedrijven’

Premier Rutte heeft woensdagmiddag aangekondigd de belasting op energierekeningen van huishoudens te verlagen en bedrijven zwaarder te belasten. Dat laatste wil het kabinet bereiken met de invoering van een CO2-heffing voor bedrijven.

Releaseplanning

jan

Adviestool

mrt

VPB 2018 (C biljet digitaal)

mrt

Accorderen KvK 2017-2018

apr

Adviesdocumenten

Thema's

BeheerderAuto