THEMA

OUDEDAGSVOORZIENING

Alle fiscaal relevante informatie over pensioenen en andere oudedagsvoorzieningen.

De informatie op deze themapagina

Hoe kunt u uw cliënt het best bijstaan en adviseren zodat hij of zij straks met een goed inkomen van de oudedag kan genieten?

Wij behandelen in blogs, kennisdocumenten en webinars

natuurlijk alle gevolgen van het stopzetten van opbouw pensioen in eigen beheer en welke mogelijkheden nu nog interessant kunnen zijn.

Pensioen opbouwen: aan welke knoppen kunt u draaien?

Als u via uw werkgever geen of onvoldoende pensioen opbouwt of juist wilt sparen om eerder met pensioen te gaan, dan kunt u zelf extra pensioen opbouwen. Maar welke mogelijkheden heeft u en hoe pakt u dit slim aan?

‘Fiscale stimulans vroegpensioen voor zware beroepen’

De AOW-leeftijd stijgt in Nederland de komende twee jaar naar 67 jaar. Daarmee is Nederland internationaal geen uitzondering. Maar als een van de weinige landen laat Nederland na 2021 de AOW-leeftijd verder stijgen met de levensverwachting.

Raad van State noemt uitstel pensioenkortingen onverantwoord

De Raad van State is niet te spreken over het plan om pensioenkortingen uit te stellen. GroenLinks en 50Plus dienden vorig jaar ieder een wetsvoorstel in, waarin zij pleiten voor twee jaar uitstel.

Pensioenpremie inzetten voor hypotheek volgens onderzoekers niet aantrekkelijk

Tijdelijk minder pensioenpremie betalen om meer geld over te houden, bijvoorbeeld voor een hypotheek, kan een oplossing zijn voor jonge starters op de woningmarkt. Verschillende politieke partijen, waaronder D66, willen werknemers deze keuze geven.

Minister Koolmees ‘geschrokken’ van onderzoek CBS naar opbouw pensioen

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek, in opdracht van het ministerie van sociale zaken, blijkt dat circa 856.000 werknemers geen pensioenregeling hebben. 40 procent van hen heeft een vast contract, de rest heeft een tijdelijk of e...
BeheerderOudedagsvoorziening