THEMA

OUDEDAGSVOORZIENING

Alle fiscaal relevante informatie over pensioenen en andere oudedagsvoorzieningen.

De informatie op deze themapagina

Hoe kunt u uw cliënt het best bijstaan en adviseren zodat hij of zij straks met een goed inkomen van de oudedag kan genieten?

Wij behandelen in blogs, kennisdocumenten en webinars

natuurlijk alle gevolgen van het stopzetten van opbouw pensioen in eigen beheer en welke mogelijkheden nu nog interessant kunnen zijn.

Geen pensioenopbouw meer in eigen beheer, wat nu?

Er is al veel over gezegd, de Wet uitfasering Pensioen in eigen beheer. De Directeur-grootaandeelhouder (DGA) mag per 2017 geen pensioen meer opbouwen binnen de eigen BV. Als het goed is heeft de DGA reeds een keuze gemaakt met betrekking tot het pen...

Pensioen opbouwen: aan welke knoppen kunt u draaien voor uw klant?

Als uw klant via zijn/haar werkgever geen of onvoldoende pensioen opbouwt of juist wil sparen om eerder met pensioen te gaan, dan kan er zelf extra pensioen opgebouwd worden. Maar welke mogelijkheden heeft uw klant en hoe pakt hij/zij dit slim aan?

‘Fiscale stimulans vroegpensioen voor zware beroepen’

De AOW-leeftijd stijgt in Nederland de komende twee jaar naar 67 jaar. Daarmee is Nederland internationaal geen uitzondering. Maar als een van de weinige landen laat Nederland na 2021 de AOW-leeftijd verder stijgen met de levensverwachting.

Raad van State noemt uitstel pensioenkortingen onverantwoord

De Raad van State is niet te spreken over het plan om pensioenkortingen uit te stellen. GroenLinks en 50Plus dienden vorig jaar ieder een wetsvoorstel in, waarin zij pleiten voor twee jaar uitstel.

Pensioenpremie inzetten voor hypotheek volgens onderzoekers niet aantrekkelijk

Tijdelijk minder pensioenpremie betalen om meer geld over te houden, bijvoorbeeld voor een hypotheek, kan een oplossing zijn voor jonge starters op de woningmarkt. Verschillende politieke partijen, waaronder D66, willen werknemers deze keuze geven.
BeheerderOudedagsvoorziening