THEMA

OUDEDAGSVOORZIENING

Alle fiscaal relevante informatie over pensioenen en andere oudedagsvoorzieningen.

De informatie op deze themapagina

Hoe kunt u uw cliënt het best bijstaan en adviseren zodat hij of zij straks met een goed inkomen van de oudedag kan genieten?

Wij behandelen in blogs, kennisdocumenten en webinars

natuurlijk alle gevolgen van het stopzetten van opbouw pensioen in eigen beheer en welke mogelijkheden nu nog interessant kunnen zijn.

Pensioen in eigen beheer nog voor 1 januari 2020 afkopen

De directeur-grootaandeelhouder (dga) mag sinds 1 juli 2017 geen pensioen in eigen beheer (PEB) meer opbouwen. Als uw klant dga is en nog een PEB heeft, dan kan hij deze nog tot 1 januari 2020 afkopen of omzetten in een oudedagsverplichting.

Pensioen Nederlands-Belgische dga’s toch veiliggesteld

Nederlandse directeur-grootaandeelhouders (dga’s) die in België wonen, kunnen alsnog hun pensioen-bv omzetten naar een oudedagsvoorziening. Zij hoeven daar geen belasting over te betalen.

Taakstraffen voor Fries echtpaar vanwege zwart spaargeld

Een echtpaar uit het Wolvega zijn veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen door de rechtbank in Den Bosch. Het Friese echtpaar weigerde de fiscus informatie te geven over geld op een rekening bij de Luxemburgse bank KB Lux. ...

Geen pensioenopbouw meer in eigen beheer, wat nu?

Er is al veel over gezegd, de Wet uitfasering Pensioen in eigen beheer. De Directeur-grootaandeelhouder (DGA) mag per 2017 geen pensioen meer opbouwen binnen de eigen BV. Als het goed is heeft de DGA reeds een keuze gemaakt met betrekking tot het pen...

Pensioen opbouwen: aan welke knoppen kunt u draaien voor uw klant?

Als uw klant via zijn/haar werkgever geen of onvoldoende pensioen opbouwt of juist wil sparen om eerder met pensioen te gaan, dan kan er zelf extra pensioen opgebouwd worden. Maar welke mogelijkheden heeft uw klant en hoe pakt hij/zij dit slim aan?
BeheerderOudedagsvoorziening