Slimme koppelingen

Nextens wil niet alleen het maken van aangiften zo gemakkelijk mogelijk maken, maar streeft er ook naar uw dagelijkse werk door een groot aantal koppelingen met andere softwarepakketten zo efficiënt mogelijk te maken. Dit voorkomt dubbel typewerk en overnamefouten.KvK Deponering

In het Nextens VPB Programma bieden we kosteloos de mogelijkheid om de KvK-deponering voor micro- en kleinbedrijf te doen. Het programma maakt gebruik van de gegevens die al zijn ingevuld voor de VPB-aangifte. Hierin kunt u kiezen of u gebruik maakt van de fiscale of commerciële cijfers uit de VPB-aangifte.

De verzending gaat op dezelfde manier als een VPB-aangifte. Een XBRL-bestand wordt aangeboden aan Digipoort en ondertekend met uw PKI-overheid certificaat. Digipoort zorgt voor de aflevering bij de Kamer van Koophandel.
Let wel, u kunt maar één keer definitief deponeren.Koppelingen met CRM-systemen
Nextens heeft een eigen klantenadminstratiesysteem, maar u kunt ervoor om dit systeem te koppelen met uw CRM-systeem, zodat u uw klantegevens maar één keer hoeft in te tikken. Moderne en veilige technieken zorgen dan voor synchronisatie.

CRM-koppelingen zijn beschikbaar met:Importeren Jaarstukken (gratis in Nextens IB en Vpb)
In het onderdeel Jaarstukken van IB en Vpb is het mogelijk om commerciële jaarstukgegevens, die door een aantal rapportage/boekhoudpakketten worden geëxporteerd, te importeren via een upload. Het ook mogelijk vanuit Nextens via een directe online koppeling gegevens uit een administratie in te lezen.

Directe online koppeling is mogelijk met:Accorderen via online accorderingsportals
Nextens biedt de mogelijkheid om uw aangiften elektronisch te laten beoordelen en accorderen, zowel via de eigen Nextens Klantenportal als via accorderingsportals van derden. Accordering (en eventueel direct doorsturen) via derden is mogelijk voor aangiften IB, Vpb, Btw en opgaaf ICP.

Onze accorderingspartners zijn:Importeren ICP-gegevens /
Inclusief aangiften buitenlandse belastingplichtigen

Een groot aantal boekhoudpakketten heeft de mogelijkheid om een lijst van buitenlandse afnemers en de bedragen van leveranties en prestaties te produceren. In het onderdeel BTW/ICP is het (voor klanten die beschikken over de ICP-plus licentie) mogelijk om bestanden te importeren.Kredietrapportage
Nextens biedt momenteel geen online koppeling met de banken die elektronische kredietrapportage verzoeken, maar via een kleine omweg kunnen de gegevens van de IB- en Vpb-aangifte (dankzij de mogelijkheid om de aangifte in XBRL te downloaden) wel worden gebruikt. SBR-direct is een portal waar een ondernemer, in samenwerking met zijn intermediair, de kredietrapportage kan doen. De meeste velden van de rapportage kunnen worden gevuld door het verzendbestand van de aangifte te uploaden.Verzendcertificaten
Voor verzending gebruikt u in Nextens uw eigen PKI-overheidcertificaat. Het aanschaffen van een nieuw certificaat is een omslachtige procedure. Om u daarbij te helpen zijn wij een samenwerking aangegaan met PKIpartners.Meer informatie over koppelingen
Koppelingen en importmogelijkheden worden verder beschreven in de uitgebreide handleiding van Nextens. Onze samenwerkingspartners kunnen u ook informeren over de geboden mogelijkheden. Voortdurend wordt gewerkt aan verdere uitbreiding.

Nog ergens hulp bij nodig?
Neem gerust contact met ons op via het contactformulier