THEMA

IDEALE FISCAAL-PROFESSIONAL DOET NIET ALLES VOLGENS HET BOEKJE

De ideale fiscaal-professional hoeft niet alles volgens het boekje te doen. Alhoewel bijna tachtig (78%) procent van de ondervraagden vindt dat een fiscaal-professional vooral betrouwbaar moet zijn, is veertig procent van mening dat de ideale fiscaal-professional niet alles volgens het boekje doet. En maar liefst 94 procent vindt dat een fiscaal-professional buiten de vaste kaders moet denken. Dat blijkt uit onderzoek van Nextens onder 250 ondernemers met personeel.

Belastingadvieskantoor wekt vertrouwen

Van de Nederlandse ondernemers vindt 39 procent een fiscaal-professional pas betrouwbaar als deze bij een accountant- of belastingadvieskantoor is aangesloten. Verder is maar liefst 55 procent van de ondernemers van mening dat een fiscaal-professional idealiter minimaal tien jaar werkervaring moet hebben.

Leeftijd speelt een rol

Dertig procent van de ondernemers vindt dat een fiscaal-professional boven de 45 jaar betrouwbaarder is dan iemand met een jongere leeftijd. Opvallend is het verschil tussen man en vrouw. Zo is slechts 15 procent van de vrouwen van mening dat een betrouwbare fiscaal-professional 45 jaar of ouder is, tegenover 39% van de mannen.

Fiscaal-professional is bedrijfsadviseur

Juliette Goetzee, Managing Director bij Nextens: “Een fiscaal-professional is meer dan iemand die de cijfertjes tot achter de komma berekent. Hij of zij treedt op als bedrijfsadviseur, spot kansen en ondernemersrisico’s, kent de wet en helpt ondernemers hun bedrijf zo gezond mogelijk te houden. Een goede fiscaal-professional zorgt ervoor dat een ondernemer zorgeloos kan blijven doen waar deze goed in is: ondernemen.”

Herkenbaar?

Herken je jezelf of een collega in deze omschrijving? En ben je benieuwd naar het hele onderzoek en het profiel van de ideale fiscaal-professional?

Als je geïnteresseerd bent, sturen we je in april het hele onderzoeksrapport op en houden we je op de hoogte van de verkiezingen rondom de ‘Fiscaal-professional van het jaar’.

Lees ook: betrouwbaarheid belangrijker dan communicatieskills


  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post