THEMA

NEXTENS BLIJFT MARKTLEIDER IN AANGIFTESOFTWARE

Nextens blijft marktleider in fiscale aangiftesoftware. Recente cijfers van de Belastingdienst tonen aan dat Nextens een stabiel marktaandeel heeft van ruim 40 procent. Dit percentage is gebaseerd op de ingediende aangiften ib en vpb samen. Op jaarbasis worden er circa anderhalf miljoen ib-aangiften ingediend via Nextens. Daarnaast worden er ook nog eens bijna 250 duizend aangiften vpb via Nextens verstuurd.

Blijvend ontwikkelen

Alle reden voor Nextens om zich te blijven ontwikkelen. Afgelopen jaar hebben we al veel stappen gezet om fiscaal professionals nog beter in staat te stellen hun klanten te helpen en adviseren. Dat wordt doorgezet in 2020. De kennisbank FiscaalTotaal wordt onder meer geïntegreerd in Nextens. Op deze manier beschikken gebruikers over relevante content, praktische rekentools en templates terwijl ze midden in hun werkproces zitten. Ze worden bovendien geautomatiseerd van advieskansen voor hun klanten voorzien en hebben toegang tot innovatieve data-analyses, dashboards en een klantportaal.

Meer efficiëntie en nauwkeurigheid

Naast state of the art ontwikkelingen, houden we ook focus op wat het belangrijkst is: het doen van de aangifte zelf. Afgelopen jaar zijn er veel investeringen gedaan om de performance en stabiliteit verder te verbeteren en ook in 2020 worden hier weer grote stappen in gezet. Bovendien worden er steeds meer koppelingen gelegd met andere softwareproducten, waardoor fiscaal professionals nog efficiënter en nauwkeuriger kunnen werken.

Actualiteit

Ook wanneer de realiteit drastisch verandert, doen we er alles aan om klanten te helpen overzicht te houden. De huidige coronacrisis zorgt er bijvoorbeeld voor dat veel nieuwe (fiscale) regelingen in het leven worden geroepen om ondernemers te ondersteunen. Hier wordt uiteraard gelijk op ingespeeld met specifieke rekentools, modelbrieven en checklists. Bovendien zijn er meerdere themadossiers beschikbaar op FiscaalTotaal en zijn antwoorden makkelijk terug te vinden in de Q&A.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post