THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

Voorraad in het buitenland en btw

Als ondernemer ziet u ook vaak kansen buiten de Nederlandse grens. Misschien zien buitenlandse klanten nog wel meer in uw producten dan de Nederlandse. Daar komt wel de btw om de hoek kijken.

Hoogleraar Kavelaars: “Belastingen moet je onzichtbaar heffen”

Hele belangrijke les over de psychologie van belastingen: deze moet je zo onzichtbaar mogelijk heffen. “Dit geldt vooral voor de overheid, want hoe minder burgers de belastingen zien, hoe makkelijker zij deze betalen”, aldus Peter Kavelaars.

De weg naar effectueren van recht op aftrek van voorbelasting

Een recht hebben en een recht kunnen effectueren blijken toch echt verschillende dingen te zijn. Als eenmaal vast is komen te staan dat je als belanghebbende een bepaald recht hebt, bijvoorbeeld het recht op aftrek van voorbelasting, dan moeten wel d...

Houd de fiscale eenheid btw in de gaten

De afgelopen tijd zijn er in de rechtspraak de nodige ontwikkelingen geweest over de fiscale eenheid btw. Dat kan betekenen dat er bij je klanten, zonder dat je het in de gaten had, een fiscale eenheid btw is ontstaan.

Nog één dag tot deadline KOR

[PODCAST] Nog één dag tot de deadline van de kleine ondernemersregeling (KOR). Wie zich voor 20 november inschrijft, kan met zekerheid nog mee met de KOR voor het eerste kwartaal van 2020. Wil je meer weten over deze regeling? Luister dan onderstaa...
BeheerderBTW