THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

8 vragen over het nieuwe btw-id beantwoord

In oktober 2019 ontvingen bijna 1.3 miljoen eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer. In dat nummer is het burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt. Het btw-id is nu alleen nog naar het bedrijf te herleiden.

Kennisdocument: de nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR) in vogelvlucht

Het doel van de nieuwe KOR is vermindering van de administratieve lastendruk. Na aanmelding voor de nieuwe KOR hoeft de kleine ondernemer geen btw-administratie meer te voeren. Hij hoeft geen btw meer af te dragen, maar krijgt ook niets terug.

De vernieuwde Kleine OndernemersRegeling: de angels eruit gevist

Op 1 januari 2020 gaat de gemoderniseerde Kleine OndernemersRegeling (KOR) in. Dat wil zeggen: voor wie wil en mag. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe KOR dient de ondernemer te voldoen aan enkele voorwaarden, waarvan de belangrijkste een omzet...

Belastingdienst geeft eenmanszaken nieuw btw-identificatienummer

Vandaag ontvangt de eerste groep mensen met een eenmanszaak van de fiscus een nieuw btw-identificatienummer. In het nieuwe btw-id is het BSN van de ondernemer niet langer verwerkt.

De btw-elementen van Prinsjesdag

Het Belastingplan 2020 is alweer enige tijd geleden bekend gemaakt. Inmiddels hebben we de voorgestelde wijzigingen goed kunnen bestuderen en een mening kunnen vormen. De volgende fase is om aan de slag te gaan met de voorstellen, want voor u het wee...
BeheerderBTW