THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

Houd de fiscale eenheid btw in de gaten

De afgelopen tijd zijn er in de rechtspraak de nodige ontwikkelingen geweest over de fiscale eenheid btw. Dat kan betekenen dat er bij je klanten, zonder dat je het in de gaten had, een fiscale eenheid btw is ontstaan.

Nog één dag tot deadline KOR

[PODCAST] Nog één dag tot de deadline van de kleine ondernemersregeling (KOR). Wie zich voor 20 november inschrijft, kan met zekerheid nog mee met de KOR voor het eerste kwartaal van 2020. Wil je meer weten over deze regeling? Luister dan onderstaa...

8 vragen over het nieuwe btw-id beantwoord

In oktober 2019 ontvingen bijna 1.3 miljoen eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer. In dat nummer is het burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt. Het btw-id is nu alleen nog naar het bedrijf te herleiden.

Kennisdocument: de nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR) in vogelvlucht

Het doel van de nieuwe KOR is vermindering van de administratieve lastendruk. Na aanmelding voor de nieuwe KOR hoeft de kleine ondernemer geen btw-administratie meer te voeren. Hij hoeft geen btw meer af te dragen, maar krijgt ook niets terug.

De vernieuwde Kleine OndernemersRegeling: de angels eruit gevist

Op 1 januari 2020 gaat de gemoderniseerde Kleine OndernemersRegeling (KOR) in. Dat wil zeggen: voor wie wil en mag. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe KOR dient de ondernemer te voldoen aan enkele voorwaarden, waarvan de belangrijkste een omzet...
BeheerderBTW