THEMA

LET OP: DIEN UK BTW-TERUGGAAFVERZOEKEN VOOR 29 MAART IN

Bedrijven die een verzoek om UK btw-teruggaaf voor 2018 indienen via het portaal van de EU, wordt geadviseerd dit zo snel mogelijk te doen, maar uiterlijk 29 maart 2019. Voor verzoeken die na 20 maart 2019 ingediend zijn, kan de Nederlandse fiscus niet meer garanderen dat dit doorgestuurd wordt naar de Britse belastingdienst (HMRC).  Dat meldt PwC.

Bericht fiscus

Als vanwege uitvoeringsproblemen de doorgeleiding niet meer kan gebeuren, krijgt de ondernemer een bericht van de Nederlandse fiscus dat hij het verzoek alsnog rechtstreeks bij HMRC moet indienen.

Dit kennisdocument vindt u mogelijk ook interessant:


De btw-gevolgen van Brexit – en hoe u zich hierop voorbereidt

29 maart

Onlangs heeft HMRC aangekondigd dat belastingplichtigen in het Verenigd Koninkrijk, die gebruik willen maken van het elektronische systeem voor de teruggaaf van EU-btw voor 2018, dit uiterlijk op 29 maart 2019 moeten doen. Het Britse webportaal zal worden ontkoppeld van het EU-portaal in geval van een no-deal Brexit.

Btw-teruggaaf zo snel mogelijk aanvragen

Het is mogelijk dat de Britse en EU-portalen niet zullen worden ontkoppeld door de uitstel van de Brexit. Toch raadt PwC Nederlandse bedrijven, die facturen met UK btw hebben ontvangen, aan om hun aanvraag voor btw-teruggaaf zo snel mogelijk via het webportaal van de Nederlandse belastingdienst in te dienen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post