THEMA

CORONA

Op deze pagina staan de laatste ontwikkelingen over de fiscale gevolgen van Corona, en deels ook economische gevolgen. Zo kunt u uw klant goed blijven adviseren.

NOW 2.0: dit is er veranderd

De aanvraagtermijn voor de Tijdelijke noodmaatregel voor behoud van werkgelegenheid (NOW) 1.0 is op 5 juni 2020 verlopen. Vanaf 6 juli 2020 is het mogelijk om voor jouw klanten NOW 2.0 aan te vragen.

Verlenging behandeltermijn bezwaarschriften omzetbelasting

Ondernemers krijgen mogelijk een brief waarin de inspecteur aankondigt dat hij niet binnen 6 weken na het einde van de bezwaartermijn een beslissing neemt. Dit is vanwege een toename van het aantal bezwaren, onder andere als gevolg van grote aantalle...

Gemeenten niet klaar voor zzp-schuldengolf

Experts waarschuwen dat gemeenten de schuldhulpverlening niet in orde hebben. Juist nu de hulp zo hard nodig is met een schuldengolf onder zzp'ers op komst vanwege de pandemie. De groep zelfstandigen die in financiële problemen zitten zal naar verwa...

Nieuw in het assortiment eigenwoningregeling: de betaalpauze

Sinds de coronacrisis kennen we wéér een nieuw begrip binnen de eigenwoningregeling: de betaalpauze. Het gaat om een tegemoetkoming voor eigenwoningbezitters die als gevolg van de coronacrisis in betalingsproblemen komen of zijn gekomen.
Liselot PuimanCorona