THEMA

TWEE D66-OPVOLGERS VOOR MENNO SNEL

Het ministerie van Financiën krijgt een extra staatssecretaris. In het coalitieoverleg is besloten dat twee D66-staatssecretarissen nodig zijn om de problemen bij de Belastingdienst op te lossen. Eén staatssecretaris gaat zich bezighouden met het innen van belasting en de hervorming van het fiscale stelsel en de andere met de douane en de toeslagen.

Echt nodig

Premier Rutte zei na afloop van het coalitieoverleg dat twee staatssecretarissen echt nodig zijn, "Er ligt een enorme hoop werk". D66 gaat nu opzoek naar de opvolgers van Menno Snel. Fractievoorzitter Jetten hoopt snel twee geschikte kandidaten te zullen vinden.

Een van de twee opvolgers zal de komende maanden werken aan een plan om het gehele toeslagenstelsel te herzien. Dat plan moet worden aangeboden aan de partijen die het nieuwe kabinet gaan vormen vindt premier Rutte. Inmiddels wil immers een grote Kamermeerderheid dat het stelsel op de schop gaat.

Niet eenvoudig

Over dat het stelsel te ingewikkeld is iedereen het wel eens. Maar hervormen is helaas niet zo eenvoudig. De premier verwacht dat het plan wel vijf tot tien jaar nodig heeft om uitgewerkt te worden.

Vanwege de plannen van minister Hoekstra om de verschillende onderdelen los te koppelen zullen ook nog drie aparte topambtenaren moeten worden aangenomen. Namelijk voor Toeslagen, de Douane en de Belastingdienst.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post