THEMA

INDIVIDUEEL BEZWAAR TEGEN SPAARTAKS IS NOODZAKELIJK

Wie zich wil aansluiten bij de collectieve procedure van de Bond van Belastingbetalers tegen de ‘spaartaks’ (vermogensrendementsheffing) over 2017, moet individueel bezwaar maken tegen zijn eigen aanslag inkomstenbelasting, zo waarschuwt staatssecretaris Snel van Financiën in de Telegraaf.

Drie schijven

Onlangs kondigde de Bond voor Belastingbetalers aan een collectieve procedure aan te spannen tegen de vermogensrendementsheffing over 2017. Sinds 1 januari 2017 vindt de box 3-heffing plaats via drie schijven van fictieve rendementen, maar volgens de bond is het fictieve rendement nog altijd veel hoger dan het werkelijke rendement.

30% belasting

Eerder spande de bond met wisselend succes procedures aan tegen de ‘oude’ vermogenstaks, waarbij iedereen 30% belasting moest betalen over een fictief box 3-rendement van 4%. Destijds sloten veel individuele belastingbetalers zich bij deze procedures aan.

Individueel

Staatssecretaris Snel heeft er nu op gewezen dat men ook bij een collectieve procedure eerst individueel bezwaar moet maken tegen de ontvangen aanslag inkomstenbelasting over 2017.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post