THEMA

FISCUS WERFT MET SUCCES FISCALISTEN DOOR FLITSPROCEDURE

De fiscus zoekt in een overspannen arbeidsmarkt 4.200 nieuwe medewerkers. Via een zogeheten ‘selectieboulevard’ wordt sinds augustus alles op alles gezet om tot eind 2019 mensen te werven, die grotendeels dienen ter vervanging van de 5.000 mensen die gebruikmaakten van de ontspoorde vertrekregeling. Dat schrijft FD.

Schaarste

De functies waarvoor tot nu toe vooral wordt geworven zijn fiscalist, controlemedewerker, fiscaal medewerker en registeraccountant. Het zijn beroepsgroepen waarin schaarste heerst.

Flitsprocedure

Om de doelstelling te halen heeft de Belastingdienst een snelle selectieprocedure ontwikkeld. Dit betekent dat kandidaten binnen twee weken een oproep krijgen voor een selectie in Utrecht. Vervolgens krijgt de kandidaat binnen één dagdeel een aanbod of een gemotiveerde afwijzing. Van de kandidaten die de wervingsboulevard doorlopen, krijgt de helft een aanbod waar ze twee dagen over mogen nadenken. Uiteindelijk zegt 88 procent ja.

Vertraagd door VOG

De tijd tussen de openstelling van de vacature en indiensttreding was vorig jaar nog gemiddeld zesenhalve maand, maar is nu drastisch verkort. De vertragende factor in de procedure is nu de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), waar de wachttijd is opgelopen naar zes weken. De doelstelling van het kwartaal, namelijk de instroom van 750 werknemers, is gehaald.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post