Nextens release notes 19 maart: Nextens Adviesbrieven

Deze release van Nextens staat in het teken van de introductie van de Nextens Adviesbrieven. Binnen FiscaalTotaal zijn er al een groot aantal hulpmiddelen beschikbaar die erop gericht zijn de gebruiker te helpen sneller te werken. Er zijn bijvoorbeeld al Templates (veelgebruikte modellen voor o.a. verzoeken en overeenkomsten), Rekentools en Checklists te vinden.

Adviesbrieven

Met de Nextens Adviesbrieven kunt u bij uw advieswerk onze collectie van diverse Adviesbrieven (32 stuks) gebruiken. De thema’s van de Adviesbrieven lopen uiteen van uitgaven voor monumentenpanden tot een berekening voor optimaal salaris uit de BV. In een ogenblik kunt u uw klant voorzien van Advies in een duidelijke vorm op het gebied van verschillende soorten financiële aangelegenheden. We hebben ook Adviesbrieven voor verschillende privézaken zoals: de eigen woning, zwangerschap en pensioen. In een volgende release worden de Adviesbrieven direct gekoppeld aan de adviessignalen in Nextens

Net als de Checklists zijn de Adviesbrieven niet online in te vullen. U kunt deze natuurlijk wel downloaden en mailen, waarbij u de Adviesbrieven aan kunt passen.

Aanspreekvorm kiezen

Bij het gebruiken van een Nextens Adviesbrief is het belangrijk om de juiste aanspreekvorm te hebben voor uw klant. Om deze reden is het mogelijk om bij de Adviesbrief uit twee aanspreekvormen te kiezen. U kunt kiezen uit de formele U-vorm of de informele Jij-vorm, door één van de tabs boven de Adviesbrief te selecteren. Als u ervoor kiest om de Adviesbrief te downloaden of te mailen, dan heeft dit enkel betrekking op de geselecteerde vorm.

(Klant)gegevens importeren

Evenals bij de Checklists en Templates is ook aan de Adviesbrieven van Nextens de functionaliteit toegevoegd om (een deel van de) bekende informatie alvast in te vullen. Bij het openen van een Adviesbrief is er bovenaan de pagina een (klant)gegevenssectie te zien. De eerste keuze is of de Adviesbrief voor een Particulier of een Bedrijf ingevuld wordt. Zodra er een keuze is gemaakt, verandert Nextens automatisch de invulbare velden, zodat de juiste velden bij de keuze worden getoond.

Ook is hier een zoekbalk beschikbaar, die te vinden is in de al gelanceerde Checklists en Templates. Hier kan worden gezocht op een Particulier of een Bedrijf. Er worden enkel resultaten getoond die passen bij de gemaakte keuze. Zodra er een klant geselecteerd is, wordt de al beschikbare informatie automatisch ingevuld.

Adviesbrief downloaden

Zodra de (klant)gegevens ingevuld zijn, kan het resultaat als Word-document gedownload worden. De ingevulde klantgegevens, evenals de kantoorgegevens worden toegevoegd aan het document. Indien gewenst, zijn de Adviesbrieven ook te downloaden zonder dat de klant- of kantoorgegevens zijn toegevoegd. De lay-out van de downloadknop voor de Adviesbrieven verschilt met de downloadknop van Checklists, Templates en Rekentools en bevindt zich onderaan de pagina.

Adviesbrief mailen met Outlook

De mogelijkheid om een Adviesbrief te mailen is een nieuwe functie binnen Nextens. Door op de knop onderaan de pagina te klikken, download uw computer een Outlook-bestand. Wanneer u dit bestand aanklikt, opent een Outlook-scherm. Als u gebruik heeft gemaakt van het importeren van de klantgegevens, staat het emailadres van uw klant, indien bekend, ingevuld op het scherm. Het onderwerp van de mail wordt automatisch de titel van de Adviesbrief. Natuurlijk kunt u alles binnen deze mail aanpassen.

Eenvoudig vinden van de juiste Adviesbrief

Bij het bezoeken van de Adviesbrieven overzichtspagina is er een lijst van ongeveer dertig Adviesbrieven te zien. Deze verscheidenheid kan het lastig maken de juiste Adviesbrief te vinden. Daarom zijn er filters toegevoegd. Er is zowel te filteren op belastingsoort als op onderwerp. Het is ook mogelijk meerdere filters te kiezen. Behalve de filters is er ook een zoekveld toegevoegd om de juiste Adviesbrief te vinden. Bij gebruik van de zoekfunctie terwijl er één of meerdere filters zijn geactiveerd, worden alleen resultaten getoond die aan zowel de zoekterm als de filters voldoen.

Toegang

De Adviesbrieven zijn alleen toegankelijk voor Nextens-gebruikers die ook één van de volgende FiscaalTotaal-abonnementen hebben: Professional of Praktijk.