Ook in coronatijd blijven we Nextens voor u verbeteren

De afgelopen weken hebben Nextens-gebruikers in grote getale de software gebruikt om de belastingaangiften van hun klanten te versturen. 1 mei was natuurlijk een belangrijke deadline en vooral in de laatste dagen van april heeft u Nextens intensief gebruikt. Op 30 april hebben we ons record verbroken. Nog nooit zijn er zoveel aangiften op één dag verstuurd. Afgelopen jaar waren dat 55.000 aangiften en dit jaar maar liefst 69.000 stuks. In totaal zijn er tot nu toe bijna 1.1 aangiften verzonden en hebben 1.4 miljoen Nextens-gebruikers uitstel aangevraagd.

Nextens blijft marktleider

Op basis van bovenstaande cijfers lijken we dit jaar te groeien in het aantal aangiften dat met Nextens wordt verstuurd. Uit recente cijfers van de Belastingdienst over de afgelopen jaren blijkt namelijk dat er op jaarbasis circa anderhalf miljoen ib-aangiften en 250.000 vpb-aangiften worden ingediend via Nextens. We hebben daarmee een stabiel marktaandeel van 40 procent.

Alle reden voor Nextens om zich te blijven ontwikkelen, ook tijdens de coronacrisis. Sinds 9 maart zijn de volgende verbeteringen aangebracht aan de software:

Rekentools

De afgelopen periode zijn negen nieuwe Rekentools toegevoegd aan Nextens, namelijk:

 • Anoniementarief
 • Kantonrechtersformule
 • Minimumloon
 • Netto rendement met beleggen in lijfrente
 • Reiskostensaldering
 • Spaarcalculator
 • Vermogensopbouw door periodieke inleg
 • Waardebepaling aandelen
 • Woning ondernemer in gemengd gebruik

Hiermee komt het totale aantal Rekentools uit op tweeënveertig, wat betekent dat het merendeel van de FiscaalTotaal Rekentools dus al in Nextens te vinden is. Naast een vernieuwde vormgeving kunnen de Nextens Rekentools ook gedeeltelijk vooraf ingevuld worden met gegevens uit de aangifte. Dit bespaart u veel tijd bij het invullen van de Rekentools en help u zo uw klanten optimaal te bedienen.

Om het gebruik van de Rekentools nóg eenvoudiger te maken heeft de Tools-overzichtspagina een nieuwe lay-out gekregen en zullen we ook de lay-outs van de invoer- en resultaatpagina’s verder verbeteren. Daarnaast werken wij op dit moment alweer aan een vijftal nieuwe Nextens Rekentools.

Adviesbrieven

Met de Nextens adviesbrieven kunt u bij uw advieswerk onze collectie van meer dan dertig adviesbrieven gebruiken. Deze zijn direct gekoppeld aan de Nextens Adviessignalen die bij die adviesbrief horen. De thema’s van de adviesbrieven lopen uiteen van uitgaven voor monumentenpanden tot een berekening voor optimaal salaris uit de BV. Met een klik op de knop kunt u uw klant voorzien van duidelijk advies op het gebied van verschillende soorten financiële aangelegenheden. Net als de checklists en rekentools kunt u de adviesbrieven (deels) vooraf laten invullen, downloaden, bewerken en mailen.

Overige aanpassingen

Algemeen
We hebben een probleem verholpen wat betrekking had op het opslaan van de laatste gegevens bij het verlaten van de aangifte en het opslaan van partnergegevens in de toeslagen. Dit treedt niet langer op in Chrome versie 80.

Service Bericht Uitstel (SBU) 2019

Bij SBU 2019 hebben we de bewaking gewijzigd. U krijgt geen inleverwaarschuwingen en aanwijsposten meer. Wél blijft u de herinnering en aanmaning voor de aangifte krijgen. Ook is het aantal redenen van ‘afgewezen uitstelverzoeken’ gewijzigd.

IB 2019

In IB 2019 kwamen een aantal onregelmatigheden voor, deze hebben we verholpen.

 • De overgangsregeling Duitsland wordt nu weer juist toegepast.
 • De printfunctie werkt weer goed. Nu wordt bijvoorbeeld de juiste persoon bij de zorgtoeslag afgedrukt.
 • Bij de VIA-import herkent de software nu wanneer dezelfde post al bij de aangever vanuit de VIA was geïmporteerd.
 • De datum van de WOZ-waarde is aangepast en staat nu op 1 januari 2018.
Share this post